Terug

Golf voorrang bij het spelen
In de praktijk blijkt dat vooral het spelen van hole 5, 6 en 7 problemen geeft. In plaats van de regel ‘een hogere hole heeft voorrang op een lagere’, geldt bij De Kieviten: de afslag heeft voorrang op de tweede slag.
Dit betekent dat men eerst moet kijken of er een hole kan afslaan voor men de tweede slag in de baan kan doen. Dus laten de spelers van hole 7 eerst de spelers op de holes 5 en 6 afslaan, anders moet hole 5 wachten tot hole 7 op de green staat, en dit kost onnodige tijd. Dit zelfde geldt voor hole 5 en hole 6. 
Zorg er ook voor dat u niet midden in de baan staat als er afgeslagen moet worden. Dit is bijzonder storend en bovendien gevaarlijk. Geef elkaar de ruimte om te spelen, dat is wel zo prettig.

Ook is het niet toegestaan om af te slaan als de spelers nog op de green van een par 3 hole staan. Ook al haalt u het normaal toch niet, je weet maar nooit.

Het zou prettig zijn als iedereen zich aan de regels en de etiquette houdt. Dus niet met een trolley tussen de bunker en de green rijden, pitchmarks herstellen, bunkers aanharken enz.
Als u zo vriendelijk zou willen zijn om deze regels ook in acht te nemen, zal het spelen een stuk veiliger worden.

 

Contact

Neem nu contact met ons op voor vragen

Dit formulier vraagt uitsluitend om uw persoonsgegevens zodat wij met u kunnen communiceren. Lees onze Privacyverklaring