Terug Golf 17 Oktober

Repareren pitchmarks op de greens, geslagen plaggen terug leggen

Op 16 oktober werd ik tijdens een rondje golf op onze baan aangesproken door een speler uit de flight voor mij. Hij vertelde mij dat hij al meer dan 15 pitchmarks op verschillende greens, veroorzaakt door eerdere spelers, had gerepareerd. Ook ik (baancommissaris) had er al een paar, die niet door mij veroorzaakt waren, gerepareerd. Ook heb ik gezien dat er op de greens veel plekken zijn ontstaan door niet gerepareerde pitchmarks.  Het is zeer frustrerend voor allen die zich bezig houden met het onderhoud van de baan om te zien hoe de greens zo achteruit gaan. Ook worden geslagen plaggen niet direct terug gelegd waardoor kale plekken in de baan achterblijven. Een vers geslagen plag heeft grote kans om weer te wortelen.

Bij deze verzoek ik alle spelers nogmaals dringend om pitchmarks op de greens te repareren zodat de greens zo goed mogelijk blijven en om als je een plag geslagen hebt deze op de juiste plek terug te leggen en licht aan te stampen.

Bij voorbaat bedankt voor uw medewerking.

Contact

Neem nu contact met ons op voor vragen

Dit formulier vraagt uitsluitend om uw persoonsgegevens zodat wij met u kunnen communiceren. Lees onze Privacyverklaring