Hockey 4 Maart

Blauwe kaart

Nieuws afbeelding

Beste leden,

Zoals velen van jullie ongetwijfeld weten is De Kieviten aangesloten bij het convenant Sportiviteit en Respect (S&R), een samenwerkingsverband tussen hockeyverenigingen in de omgeving Den Haag/Zuid-Holland. Doel van de verenigingen is om gezamenlijk een veilig en positief sportklimaat te realiseren, zodat iedereen met veel plezier kan hockeyen.

Het bestuur van De Kieviten hockey heeft onlangs besloten om vanaf maart aanstaande de zogenaamde Blauwe Kaart in te voeren op onze vereniging om zo bij te dragen aan nog meer bewustwording van sportief gedrag en respect voor elkaar !Op de kaart wordt een aantal complimenten voor de tegenstander geschreven. De kaart wordt na afloop van de wedstrijd aan de tegenstanders overhandigd voor hun sportieve en respectvolle gedrag.De ervaring leert inmiddels dat kinderen het heel erg leuk vinden om de kaart te krijgen, het geeft een trots gevoel.

De blauwe kaart wordt inmiddels gebruikt door meer dan 100 clubs en laat tot op heden de volgende voorlopige resultaten zien:

- kinderen leren de sportiviteit van hun tegenstander zien en benadrukken;

- wedstrijden worden op een positieve manier afgesloten;

- sluit aan bij het shake hands-principe voorafgaand aan de wedstrijd;

- stimuleert een gezamenlijke afsluiting in het clubhuis;

- enthousiaste reactie van bezoekers.

 

De kaarten liggen gereed bij de gastentafel vanaf de start van het veldseizoen.

De teammanagers van De Kieviten zal worden gevraagd om vóór aanvang van een wedstrijd met de tegenstander te bespreken dat de blauwe kaart kan worden gebruikt. Hierover worden de teammanagers nog aanvullend geïnformeerd.

 

We hopen van harte dat de kaart veel zal worden gebruikt en ook bij De Kieviten zal bijdragen aan nog meer hockeyplezier voor alle kinderen !

 

Namens de cie S&R,

Petra Romeijn en Stephanie Bos

Contact

Neem nu contact met ons op voor vragen

Dit formulier vraagt uitsluitend om uw persoonsgegevens zodat wij met u kunnen communiceren. Lees onze Privacyverklaring