De Club

De Club

De Kieviten is een gezellige, bruisende sportvereniging met een bijzonder fraai complex en uitstekende faciliteiten. De vereniging telt momenteel circa 1400 leden en biedt drie sporten aan, te weten hockey, tennis en golf.

 

De club beschikt over 3 verlichte kunstgras hockeyvelden, 10 verlichte tennisbanen en een negen holes par 3 golfbaan met drivingrange.


De vereniging is opgericht op 6 november 1926 als hockeyvereniging. Het afgelopen jaar heeft de vereniging haar 90 jarig bestaan gevierd, dat alle leden, jong en oud bijeenbracht in feestelijke kleding en stemming.

 

Het eerste onderkomen was op de Maaldrift. In 1936 is de vereniging verhuisd naar het huidige complex op de Schulpwei.


In 1948 volgde de oprichting van een cricketafdeling en in 1964 werd er een begin gemaakt met de aanleg van de eerste vier tennisbanen. De hockeyafdeling breidde intussen ook steeds verder uit, vanaf 1956 beschikte de vereniging over 5 hockeyvelden. Het aantal hockeyvelden nam later nog verder toe naar in totaal 9 hockeyvelden.

 

In 1984 wordt het eerste kunstgrasveld aangelegd en in 2001 het tweede kunstgrasveld.
In 1970 werd het huidige clubhuis gebouwd en later in 1975 en 1977 respectievelijk de sporthal en de squashbanen (waar momenteel Xtreme Fit is gevestigd).

 

Vanaf 1981 werden de hockeyvelden 8 en 9 steeds meer als driving-range gebruikt en zo is in 1983 de golfafdeling ontstaan.  Door de aanleg van de kunstgrasvelden kwam er ook meer ruimte voor de aanleg van een golfbaan. Inmiddels beschikt de golfafdeling dan ook over een volwaardige 9 holes par 3 baan.


De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan verdere verbetering van de faciliteiten waarbij er nog een derde kunstgrasveld is aangelegd,

Voor de afdeling golf: de golfbaan verder is verbeterd, het sanitair is vervangen en de kleedkamers zijn gerenoveerd.

Voor de afdeling tennis:

Voor alle leden is er een speeltuin aangelegd, ook dat is veilig door hekken en zachte bodem. Het clubhuis is dank zij de sponsor Riverdale schitterend en comfortabel ingericht.

Het clubhuis zelf is het gehele jaar van 9 uur ’s ochtends tot 24. 00 uur ’s avonds open; de bar wordt geleid door Paula en Johan Haagkamer met hun staf. Aan de club is een ondersteunende dienst verbonden, voor onderhoud van terrein en opstallen, en voor administratie van leden en financiën.

 

Daarmee is het complex weer flink verbeterd en kan iedereen optimaal blijven genieten van hun sport. Het hoofdbestuur werkt intensief aan verdere verbetering van het complex in gesprek met vele partijen.

 

De Kieviten: een club met drie sporten, een club voor iedereen.

 

Contact

Neem nu contact met ons op voor vragen

Dit formulier vraagt uitsluitend om uw persoonsgegevens zodat wij met u kunnen communiceren. Lees onze Privacyverklaring