Hockey - Corona Update!
Hockey 26 Augustus

Hockey - Corona Update!

Nieuws afbeelding


Beste hockeyers, ouders en verzorgers,

Het coronavirus is nog niet uit ons land verdwenen helaas. Gelukkig is het wel mogelijk de hockeycompetities weer op te starten en daar zijn we erg blij mee. Maar we kunnen het niet genoeg benadrukken:  om ervoor te zorgen dat we met elkaar kunnen blíjven sporten, zowel op De Kieviten als daarbuiten, is het van groot belang dat iedereen zich aan de speciale richtlijnen en afspraken houdt.

Allereerst gaat het om de richtlijnen van de overheid en de veiligheidsregio’s. Om sporten op een veilige en verantwoorde manier mogelijk te maken, hebben NOC*NSF en de gezamenlijke sportbonden ook specifieke richtlijnen voor de sport opgesteld. Tenslotte heeft de KNHB deze richtlijnen en maatregelen vertaald naar de hockeysport, en in het bijzonder de hockeycompetitie.

Op de Kieviten zijn diverse uitingen en reminders te vinden met betrekking tot deze richtlijnen (zoals eerder ook gedaan met het hervatten van de trainingen).  Voor het gebruik van De Kieviten Bar verzoeken we jullie de instructies / aanwijzingen ter plekke op te volgen zodat we dit gezamenlijk beheersbaar kunnen houden.  

Het is belangrijk dat we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen: verenigingen, hockeyers, vrijwilligers en hockeyfans. De KNHB en in deze De Kieviten vraagt iedereen onderstaande richtlijnen goed door te nemen zodat we er gezamenlijk zorg voor kunnen dragen dat we competitie kunnen blijven spelen op een veilige en verantwoorde manier.

Basisregels voor de sport

De KNHB roept iedereen allereerst op om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen. Houd je aan alle adviezen:

 ·       Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.

 ·       Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).

 ·       Vermijd drukte.

 ·       Was vaak je handen.

Houd je ook aan de regels met betrekking tot thuisblijven c.q. in quarantaine gaan wanneer je dit gevraagd wordt of wanneer je klachten hebt.

Daarnaast heeft de KNHB een aantal richtlijnen opgesteld die betrekking hebben op de hockeysport (zie www.knhb.nl). 

Algemeen

 ·       Op alle niveaus volgt de Kieviten zoveel mogelijk de overheidsrichtlijnen.

 ·       Positief geteste spelers of spelers die verplicht worden gesteld in quarantaine te gaan, blijven thuis en nemen niet deel aan wedstrijden, trainingen of andere clubactiviteiten.

 ·       Bij een positieve test binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als hockeyers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als "overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!

Er gelden beperkende regels ten aanzien van bezoekers op ons complex.

Sporters

Voor de hockey op de Kieviten geldt m.b.t. de basis regel 1 ½ meter afstand het volgende:

·       Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassenen geen afstand te houden.

 ·       Voor leden uit hetzelfde huishouden geldt dat ook zij onderling geen afstand hoeven te houden.

·       Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden maar moeten dit wel tot volwassenen.

·       Volwassen dienen te allen tijde afstand te houden ten opzichte van elkaar en ten opzichte van jongeren vanaf 13 jaar.

Alleen tijdens de wedstrijd of training (sportbeoefening) is dat niet noodzakelijk:

 ·       Normaal spelcontact is tijdens de wedstrijd of training toegestaan voor alle leeftijden.

 ·       Vooraf, tijdens rustmomenten en na afloop van de sportbeoefening dienen direct weer de afstandsregels te worden gehanteerd. Dat geldt ook rondom de dug-out, in de kleedkamer en in het clubhuis;

 

Op het veld:Na de wedstrijd verlaten de teams zo snel mogelijk het veld om drukte te beperken

Er is geen line-up shakehands voor de wedstrijd, ‘stick-shake’ kan wel


Toss gaat wel door met 1,5 meter afstand 
·      
Na de wedstrijd verlaten de teams zo snel mogelijk het veld om drukte te beperken, nieuwe teams komen pas op het veld al teams het veld verlaten hebben. 

Huddle kan nog steeds bij teams tot en met 17 jaar.
 

·       Voor de strafcorner kan overleg plaatsvinden (wel zo kort mogelijk en met zo weinig mogelijk personen;

·       Afstandtijdens rust: Kinderen tot en met 12 jaar hoeven van niemand afstand te houden. Kinderen van 13 tm 18 wel ten opzichte van volwassenen maar niet ten opzichte van elkaar. Volwassenen onderling altijd behalve in "spelsituaties”

·       Wij adviseren kleedkamers niet te gebruiken voor teambesprekingen en het omkleden voor of douchen na de wedstrijden. Wij vragen spelers dus omgekleed naar de wedstrijden te komen en na de wedstrijd thuis te douchen. De ruimte in de kleedkamers is immers vaak te beperkt om de 1,5 meter goed te faciliteren. Bovendien is het noodzakelijk na gebruik de kleedkamers vaker te reinigen en dat zorgt vaak voor praktische problemen Dit advies geldt ook voor onze spelers tot en met 12 en tot en met 18 jaar.

·       Gebruik van maskers: Ons advies is om zo veel mogelijk een eigen, persoonlijk masker te gebruiken. Is dit niet mogelijk, plaats dan achter het doel een desinfecterende alcohol spray waarmee de materialen ontsmet kunnen worden.

 

Toeschouwers:

·       Publiek mag aanwezig zijn maar hiervoor gelden specifiek regels. Als Kieviten proberen wij de wedstrijden zoveel mogelijk te spreiden om zo ook de drukte op sommige plaatsen op het complex te beperken. De belangrijkste regels zijn:

o  Vermijd drukte! Houd het gezellig en verantwoordelijk voor iedereen!

o  wedstrijden, toernooien en evenementen zijn toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden;

o  Per ruimte (kleedkamers etc.) zijn beperkt maximaal aantal personen toegestaan

o  Geforceerd stemgebruik, schreeuwen, zingen en spreekkoren is niet toegestaan.

o  Ook indien het regent mogen het maximaal aantal mensen in de ruimtes niet overschreden worden.

 Vervoer naar Kieviten en uitwedstrijden:

 Wij adviseren met klem om bij uitwedstrijden vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen wanneer personen van buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan en/of bij uitwedstrijden. 

Wees bewust van bovenstaande regels en draag het uit naar je medespelers, familieleden en andere betrokkenen zodat we op De Kieviten hopelijk een ononderbroken hockeyseizoen kunnen beleven, iets waar we met z’n allen naar uit hebben gekeken! 

 

Met vriendelijke groet,

 

Hockeybestuur

 

Bijlage

Contact

Neem nu contact met ons op voor vragen

Dit formulier vraagt uitsluitend om uw persoonsgegevens zodat wij met u kunnen communiceren. Lees onze Privacyverklaring