Tennisleraren

Hieronder kunt u kennismaken met onze tennistrainers: 


Donald van Veen: tel: 06-24886563

Samen met mijn vrouw en 2 dochtertjes woon ik in Voorschoten. Al 30 jaar tennis ik met veel plezier. Tennis is mijn grote passie en ik doe niets liever dan mijn enthousiasme overbrengen op al mijn leerlingen. Vrijwel dagelijks sta ik op de baan om mijn leerlingen de fijne kneepjes van het tennisspel bij te brengen. In de afgelopen 18 jaar ben ik een allround tennistrainer geworden, geef les aan alle leeftijden en alle niveaus. Ook heb ik intensief met meerdere jeugdtalenten gewerkt, hierbij zaten district kampioenen van verschillende leeftijden. Sinds 3 jaar geef ik met veel plezier op de Kieviten training. Ik zie het als een uitdaging de club te laten groeien en de jeugd naar een hoger peil te trekken. Ik haal energie uit het bedenken van nieuwe acties, leuke evenementen en nieuwe trainingsvormen. Een wens van mij is om mijn steentje bij te dragen in het proces om de Kieviten als geheel te laten groeien en om mee te denken in de OMNI gedachte. 

Jacques Schoelink: 06-24283375

De eerste jaren heb ik les gegeven in Hazerswoude, Zoeterwoude en Leiderdorp. Na mijn afstuderen ben ik les gaan geven bij Tennispark de Oude Eik. Bij de Metz ben ik toen ook coach geweest. Als leraar is Jacques zeer ambitieus. Alleen maar lesgeven op de baan is niet voldoende, bij competitie en/of toernooien staat hij altijd langs de lijn te kijken naar zijn leerlingen. Het niveau speelt geen rol. Van hoog tot laag is hij er voor ze. 

Françoise Grindou: 06-52713431

Tennis lessons in English and French.

E: [email protected]

I obtained my tennis coaching license in 2005 in Antibes. The following 10 years and so, I was the head coach of the tennisclub at Tourettes sur Loup in the south of France. I left France for Holland towards the end of 2015. The first contact with a sport can be so important, but later on, it`s those tips that make us say: aaah yes, that`s it! which really help us make those key steps to progress. I believe the most important for a coach is to adapt to the player. Every person is differrent but with something in common: Their love for the game. I continue to play competitive tournaments as well, participating in international ITF tournaments Seniors 35+.

My ITF ranking in June 2018 is 2rd in the world. 

Wim van Veen:06-29522022 

Vanaf 31 maart kom ik het trainersteam van jullie club versterken en zal ik naast Jacques, Françoise en Donald de lessen komen verzorgen voor zowel de jeugd als de volwassenen.Omdat de meeste van jullie mij natuurlijk niet kennen zal ik in dit stukje kort iets vertellen over wie ik ben, wat ik gedaan heb en waar ik als tennistrainer voor sta. 

Wat leuke feiten om te weten

Mijn naam is Wim van Veen en ja ik ben de ‘iets” oudere (je zou het niet zeggen) broer van Donald. Ik gaf mijn eerste tennislessen toen ik 17was en heb inmiddels ruim 20 jaar ervaring als tennistrainer. Eerdere clubs waar ik werkzaam ben geweest zijn onder meer OTC, TC Unicum en TV Forescate. Verder ben ik afgestudeerd aan de HALO, heb ik de KNLTB A en B licentie gehaald met een 8 voor tactisch/mentaal en een 9 voor fysiek/techniek. en heb ruim 10 jaar op 3 niveau gespeeld. 

Wat voor jullie een stuk interessanter is

Wat is mijn visie en wat kunnen De Kieviten van mijn trainingen verwachten?

Even een korte anekdote:

In de tijd dat ik nog jeugd toernooien speelde was er een speler die anders speelde dan de rest….hij sloeg een stuk harder dan zijn concurrenten maar iedereen wist dat dit met een enorme hoeveelheid fouten gepaard ging….als je tegen hem speelde hoefde je slechts één á twee ballen terug te slaan en het punt was binnen.….. Je zou zeggen dat hij zijn spel wel zou aanpassen om maar eens een potje te winnen, toch gebeurde dit niet en bleef hij met het zelfde plezier en vertrouwen de ballen de hekken in rammen, het aanvallende karakter was er met geen mogelijkheid uit te slaan. "Met hem wordt het nooit wat” dacht ik regelmatig. Maar wat zat ik er naast met deze gedachtegang want nog geen twee jaar later stond hij categorie 3 finales te spelen terwijl ik nog steeds met mijn steady slicebackhand stond te hengelen in de eerste ronde van een categorie 5 toernooi. Zijn hek ballen waren veranderd in nog hardere ballen maar nu wel met de gewenste precisie!Blijkbaar had al dat oefenen op harde dwingende en scorende slagen zich uitbetaald. 

Talent is aan te leren

Door dit soort ervaringen is mijn kijk op leren in het algemeen en hoe je een speler iets aanleert gevormd. Belangrijke factoren hierin zijn plezier in het oefenen op specifieke vaardigheden en het vertrouwen dat deze oefening leidt tot het behalen van de volgende stap in het spelniveau. Plezier, vertrouwen en geduld zijn in mijn ogen de drie hoofd ingrediënten van talent en dus voor een groot deel aan te leren en niet iets magisch wat alleen hele sommige mensen lijken te bezitten. Wil ik nu zeggen dat alle jonge spelers heel hard moeten gaan slaan? Nee hoor hier betrof het toevallig een speler met een aanvallend karakter maar voor hetzelfde geld had het hier ook om een speler kunnen gaan met een behoudend spelkarakter. Het gaat er om dat zijn trainer begreep, dat hij vertrouwen moest geven, dat dit tijd nodig had en dat veel oefenen op de slagen die pasten binnen het spelkarakter van deze speler zich uiteindelijk zou uitbetalen. Dit is zeker ook iets wat ik mee neem van de ervaring die ik op deed bij TV Forescate waar ik dit van dichtbij steeds bevestigd zag. Er is namelijk geen club in onze regio die in de afgelopen 10 jaar meer kinderen in de finales van het DJK heeft gehad. Toeval? Een grote selectie aan kinderen?…. Nee slechts plezier, vertrouwen en geduld als je het mij vraagt…. Dit neem ik natuurlijk mee naar jullie club om samen met de speler uit mijn anekdote , Jacques en Françoise het niveau en spelplezier van de Kieviten naar een nog hoger plan te tillen! 

Kan ik jou laten geloven dat je met de juiste oefening het volgende stapje maakt in jouw spelniveau?

Ik hoop tot snel op de baan!

  

 


 

 

Contact

Neem nu contact met ons op voor vragen

Dit formulier vraagt uitsluitend om uw persoonsgegevens zodat wij met u kunnen communiceren. Lees onze Privacyverklaring