Tennis competitie junioren

Najaarscompetitie 2019 Inschrijving en toelichting jeugd (alle categorieƫn)

 

De voorbereidingen voor de competitie beginnen altijd lang van te voren. De naam worldtour bestaat niet meer dit wordt rode en oranje competitie opgevolgd door de groene competitie. Er wordt gespeeld in de maanden september en oktober. De Gele jeugd t/m 17 jaar heet voortaan  junioren.

Het doel van de Tenniskids jeugdcompetitie is om jonge spelertjes de kans te geven om veel wedstrijdjes te spelen, optimale spelbeleving te ervaren én samen met teamgenootjes een clubprestatie neer te zetten.

De oefeningen en spelletjes zijn gericht op het verbeteren van de  techniek, coƶrdinatie, spelplezier en behendigheid. Door de laagdrempelige aanpak leren kinderen van jongs af aan in teamverband partijtjes te spelen tegen en met spelertjes van andere tennisclubs. Kinderen maken zo snel nieuwe vriendjes en werken samen om een sportieve prestatie neer te zetten. Dat is goed voor de fysieke ontwikkeling én de sociale vaardigheden. Bij Tenniskids draait het vooral om plezier en samenspel!

Competitie is overigens meer dan alleen wedstrijden spelen. Het is ook de gezelligheid, andere jeugdleden ontmoeten en een mogelijkheid om je speelniveau verder te ontwikkelen

Rode tenniskidscompetitie: voor kinderen uit geboortejaar 2008-2012

Oranje tenniskidscompetitie: voor kinderen uit geboortejaar 2007-2011

Groene tenniskidscompetitie: voor kinderen uit geboortejaar 2006-2010

Gele juniorencompetitie: voor kinderen vanaf geboortejaar 2002-2009

 

Kosten voor Groen zijn per team € 40.00 en voor een Geel team€ 100.00 Van deze bijdrage betalen wij de kosten aan de KNLTB voor deelname aan de competitie, de ballen en de limonade voor de kinderen. Voor de rode en oranje berekenen wij geen kosten.

 

Data competitie

  • Tenniskids competitie ROOD en ORANJE : in het najaar van 2019 (8,15,22,29 september en 6 oktober)
  • Competitie jeugd GROEN en GEEL ( Junioren)  gedurende 7 zondagen in 2019 (15,22,29 september en 6,13,20 en 27 oktober))
  • Globale tijden: ROOD  9-10.30 uur / ORANJE 9-11.30 uur / GROEN 9-12 uur 

Zie ook op https://tenniskids.nl/over-tenniskids/wedstrijdaanbod/kia-tenniskids-competitie/

 

Wijzigingen in de competitieregels

1. GEEL: Vanaf 2019 wordt in alle dubbelspartijen verkort gespeeld.  In plaats van een derde set wordt een beslissende wedstrijdtiebreak gespeeld (tot 10 punten, met 2 punten verschil).

2. DISPENSATIE 2x spelen / invalregel: Vanaf 2018 al mag je een onbeperkt aantal keren per week competitie spelen voor je club. Als er in jouw team iemand wegvalt en je wel iemand weet die even kan invallen, moest die persoon tot op heden via de Verenigingscompetitieleider dispensatie aanvragen. Zonder toestemming mag je immers niet meer dan één keer per week competitie spelen. Met de nieuwe regelgeving kun je dus makkelijk bij elkaar invallen en bij afwezigheid van een speler toch een compleet team op de been brengen. De huidige regeling omtrent het spelen voor twee vereniging blijft hetzelfde. Ook bij situaties die wel een dispensatie-aanvraag vereisen, wordt het reglement op enkele vlakken soepeler gehanteerd.

3. ORANJE: In 2019 gaan de kinderen spelen om 4 gewonnen games en wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast bij een 40-40 stand. Bij een 3-3 stand wordt een beslissende game gespeeld (geen tiebreak).

 

Inschrijfvoorwaarden

Je mag bij de inschrijving aangeven met wie je graag in het team zou willen spelen, maar daar kunnen geen rechten aan worden ontleend. 

De uiteindelijke keuze ligt bij onze trainers Jacques en Donald. Zij zullen de indeling in nauw overleg met de Technische Commissie Jeugd bepalen.

Inschrijven betekent wel dat je het merendeel van de data kan spelen. Let op: inschrijving is niet vrijblijvend, we gaan er vanuit dat je minimaal 5 competitiedagen beschikbaar bent om te spelen.

Schrijf je hier in:  https://www.emailmeform.com/builder/form/dY3fpbK8I7e1ca4aqU

Heb je nog vragen? Stuur een mail naar  [email protected] 

Contact

Neem nu contact met ons op voor vragen

Dit formulier vraagt uitsluitend om uw persoonsgegevens zodat wij met u kunnen communiceren. Lees onze Privacyverklaring