tennis jeugd competitie

Competitie jeugd groen en geel

Door mee te doen aan de competitie kunnen jonge kinderen zich verder ontwikkelen doen ze spelervaring op. Dit is belangrijker dan het winnen of verliezen van een wedstrijd, voorop staat het spelplezier.
In 2020 veranderen erDe junioren competitie is vernieuwd;deze is beter afgestemd op de wensen en behoeften van de jeugd t/m 17 jaar.
De juniorencompetitie bestaat in 2020 uit de: - juniorencompetitie 11 t/m 14 jaar. 
De grootste wijziging voor deze juniorencompetitie is het gemengd spelen, jongens en meiden spelen door elkaar en met en tegen elkaar. ( 4Een 2D). Sets tot 4 met beslissend punt systeem en derde set wedstrijdtiebreak ( tot 7) in de enkel en dubbel. Competitiedag wordt in maximaal 3 speelrondes gespeeld
- juniorencompetitie 13 t/m 17 jaar 
Sets tot 6. met een wedstijdtiebreak( tot 10) in enkel en dubbel. Competitiedag wordt in maximaal 3 speelrondes gespeeld.

 


  

 

 

 

 

 

Voorjaarscompetitie jeugd groen en geel

Door mee te doen aan de competitie kunnen jonge kinderen zich verder ontwikkelen doen ze spelervaring op. Dit is belangrijker dan het winnen of verliezen van een wedstrijd, voorop staat het spelplezier.

Groene competitie is voor kinderen uit het geboortejaar 2006-2010.                      Gele junioren competitie is voor kinderen uit het geboortejaar 2001- 2007

Data competitie:

Competitie jeugd groen en geel gedurende 7 zondagen in 2019.                               7,14 en 22 april, 12,19, 26 mei en 2 juni.

Wijzigingen competitieregels:

1.     Geel: Vanaf 2019 wordt in alle dubbelpartijen verkort gespeeld. In plaats van een derde set wordt er een beslissende wedstrijd tiebreak gespeeld.(tot 10 punten met 2 punten verschil)

2.     Dispensatie 2x spelen/ invalregel: Vanaf 2018 al mag je een onbeperkt aantal keren per week competitie spelen voor je club.

3.     De Gele jeugdtennissers tot en met 17 jaar zijn vanaf 2019 de Junioren.

 
Rood 1 Rood 2
Arthur Melle
Denzo
Ilya
Maarten Olivia
Alec Leon
Reinier v/d Bos Pippa

Anne Kee
 

Contact

Neem nu contact met ons op voor vragen